Rok za oddajo izvlečkov za 10. kongres toksikologije v državah v razvoju in hkratni 12. kongres Srbskega toksikološkega društva je podaljšan do 5. februarja 2018. Več na: www.ctdc10.rs

 
Evropska agencija za kemikaije in Evropska agencija za varnost hrane sta pripravili smernice za identifikacijo kemičnih motilcev endokrinega sistema (endocrine disrupting chemicals). Smernice so v javni razpravi do  31. januarja 2018. Več na:
 
  • Srbsko toksikološko društvo (SETOX) in Mednarodna zveza toksikologov (IUTOX) nas vabita, da se udeležimo 10. kongresa toksikologije v deželah v razvoju in hkrati 12. srbskega toksikološkega kongresa, ki bo od 18. do 21. aprila 2018 v Beogradu. Rok za oddajo izvlečkov je 15. januar 2018. Vse ostale informacije najdete na: www.ctdc10.rs

  • Letni kongres Britanskega toksikološkega društva bo v Newcastlu od 16. do 18. aprila 2018. Več na: http://www.thebts.org/

  • Letošnji kongres EUROTOX bo od 2. do 5. septembra v Bruslju. Več na: http://www.eurotox-congress.com/2018/

  • Na lanskem EUROTOX kongresu smo podpisali pogodbo med STD in EUROTOXom v zvezi z organizacijo kongresa EUROTOX2021, ki bo septembra 2021 v Ljubljani. Začetne priprave so stekle lansko jesen.

  • Oktobra lani je naše društvo imelo v načrtu organizacijo specializiranega EUROTOX tečaja »Regulatorna toksikologija« v Ribnem pri Bledu. Novi Odbor za izobraževanje nas je teden dni, potem ko je bil tečaj potrjen na občnem zboru Eurotoxa, presenetil z umikom dogovorjene finančne podpore, in predlagal, naj tečaj prestavimo v 2018. Ker smo termin tečaja pred tem že dvakrat prestavili, bomo morali poiskati novo lokacijo, kajti iz hotela Ribno so nam sporočili, da bodo v primeru rezervacije v prihodnosti zahtevali 30 % vnaprejšnje plačilo. Upravni odbor EUROTOX zaseda v februarju. V kolikor nam bodo pisno zagotovili, da se nenadna sprememba stališča v zvezi s podporo organizaciji  tečaja ne bo ponovila, bomo tečaj organizirali letos jeseni.

 

 

The Serbian Society of Toxicology (SETOX) and IUTOX are happy to announce the availability of fellowship awards to attend the 10th Congress of Toxicology in Developing Countries (CTDC10) and the 12th Serbian Congress of Toxicology. The meeting will be held in Belgrade, Serbia, April 18-21, 2018 with the theme "From Science to Human and Environmental Health Benefit." Applications are now being accepted through November 15, 2017. You may access the award application through the IUTOX website. We look forward to seeing you in Belgrade, and please feel free to contact Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. with your questions or requests for additional information.

 

V javni obravnavi je dokument Svetovne zdravstvene organizacije o metodah za presojo imunotoksičnosti nanomaterialov. Rok je 18.8.2017. Dokument je dostopen na http://www.who.int/ipcs/Immunonano/en/.

 
Več člankov...